Denkt u erover om deze zomer een tuin te beginnen? Maar heeft u geen idee hoe u moet beginnen? Maakt u zich geen zorgen. Zelfs als u geen groene vingers hebt – of geen enkele duim, wat dat betreft – betekent dat niet dat uw ontluikende tuinbouwambities gedoemd zijn te mislukken. Met de juiste zorg en aandacht kunt u uw tuin tot bloei laten komen. Hier zijn wat tips van Garden Center Wemmel om u op weg te helpen met uw eerste (of volgende) tuin.

Beslis over uw manier van tuinieren

Uw eerste beslissing is om te beslissen over uw manier van tuinieren. Wilt u in rijen of in bedden tuinieren? U kunt rijen en bedden ook door elkaar gebruiken, want sommige mensen vinden dat interessanter. Doet u het werk liever alleen of met een groep? Als u alleen gaat tuinieren, maak dan van tevoren een plan voor uw tuin, zodat u weet waar alles moet komen. De volgende stap is te beslissen hoe lang u wilt tuinieren. Als dit een nieuwe hobby voor je is, denk er dan over na of je klein wilt beginnen en je verder wilt ontwikkelen of dat dit iets is dat een groot deel van je leven zal worden.

Bereid uw grond voor

Het eerste wat u wilt doen is uw grond voorbereiden. Dit kunt u doen door veel compost of oude mest in de grond te verwerken, evenals wat bovengrond en compost. Als de grond te zwaar of kleiachtig is, zal het moeilijk zijn voor planten om diep te wortelen.

Plant de basis

eerste Een van de belangrijkste onderdelen van het aanleggen van een tuin is het planten van de juiste planten op de juiste plaats. Je moet ervoor zorgen dat je planten een goede basis hebben, of ze nu in potten of in de grond staan. Afhankelijk van het klimaat waar je woont, kan dit betekenen dat je bomen moet planten of andere bodembedekkende planten zoals klimop. Anders zal onkruid de overhand nemen en zal je mooie tuin snel verdwijnen.

Voeg wat kleur toe

Een tuin hoeft niet alleen maar groen en bruin te zijn. Als u een tuin wilt die meer op een betoverd bos lijkt, kunt u overwegen wat kleur toe te voegen. Een aantal goede keuzes zijn blauwe bloemen (die goed zullen werken met uw groene gras) of paarse bloemen.

Bescherm uw planten tegen ongedierte en weersinvloeden

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je met een tuin begint, is je planten beschermen tegen ongedierte en weersinvloeden. Als je nog niet begonnen bent met planten, is een van de eerste stappen het opzetten van een perimeter rond je tuin. Een goede manier om ongedierte buiten te houden is door het sproeien van een organisch afweermiddel zoals diatomeeënaarde. En als je je planten wilt beschermen tegen wind, regen of zon, kun je overwegen om rijbedekkers te gebruiken voor die kwetsbare momenten.

Conclusie

Een goede tuin vergt tijd, zorg en aandacht. Om u op weg te helpen met uw eerste (of volgende) tuin, zijn hier drie tips van de Jardinerie Bruxelles om in gedachten te houden. Ten eerste, zorg ervoor dat je op een plek zit waar je bloemen kunt planten. Dat betekent een plek met veel zonlicht en genoeg ruimte voor planten om te groeien en te bloeien. De tweede tip is om het gebruik van agressieve chemicaliën te vermijden bij het verzorgen van je tuin. Je wilt niet dat er planten doodgaan omdat je per ongeluk iets verkeerds of te sterks voor ze hebt gebruikt. Tot slot, het belangrijkste om te onthouden over tuinieren is geduld! Het kan een tijdje duren voordat je tuin echt begint te bloeien, dus wees geduldig en geniet van het proces!

You might also enjoy: