Gelukkig neemt het opslaan van houtpellets niet veel ruimte in beslag. Ze zijn vrij klein en passen gemakkelijk in een krap hoekje van uw schuur of garage. Maar u moet ze wel ergens kwijt kunnen, zodat u erbij kunt als u uw kachel of oven wilt bijvullen. Als u de ruimte hebt, kunt u houtpellets het beste in losse zakken bewaren. Op die manier blijven ze droog, hygiënisch en altijd toegankelijk. Als u niet genoeg ruimte hebt voor losse zakken, probeer ze dan te bewaren in goed afgesloten plastic bakken met zo weinig mogelijk lucht erin. Een koele plaats, zoals een garage of kelder, maakt het ook gemakkelijker om ze droog te houden en voorkomt dat ze vochtig worden als ze buiten in een onoverdekte bak worden bewaard. Houd dit in gedachte als je houtpellets gaat kopen.

Wat is de beste plaats om houtpellets op te slaan?

Houtpellets moeten op een koele, droge plaats worden bewaard. Zo voorkomt u dat ze vochtig worden als ze buiten in een onoverdekte bak of container worden bewaard. U kunt ze ook in afzonderlijke zakken bewaren, zodat u er gemakkelijk bij kunt wanneer u uw kachel of fornuis moet bijvullen. Als u de ruimte hebt, kunt u houtpellets het beste in afzonderlijke zakken bewaren. Op die manier blijven ze droog, hygiënisch en altijd toegankelijk.

Hoe houdt u uw houtpelletopslag droog?

Een van de meest voorkomende problemen bij het opslaan van houtpellets is dat ze vochtig kunnen worden als ze niet op een droge plaats worden opgeslagen. Droog bewaren is belangrijk omdat vocht schimmel, meeldauw en roest kan veroorzaken. Als u containers of zakken pellets hebt die u langer dan een week wilt bewaren, zorg er dan voor dat u ze in een goed afgesloten plastic container of zak doet met zo weinig mogelijk lucht om het vocht buiten te houden. Een koele plaats, zoals een garage of kelder, maakt het ook gemakkelijker om ze droog te houden en voorkomt dat ze vochtig worden als ze buiten in een onoverdekte bak worden bewaard.

Tips voor het bewaren van losse zakken pellets

Houtpellets bewaart u het best in individuele zakken. Op die manier blijven ze droog, hygiënisch en altijd toegankelijk. Als u niet genoeg plaats hebt voor losse zakken, probeer ze dan op te slaan in goed afgesloten plastic bakken met zo weinig mogelijk lucht erin. Een koele plaats, zoals een garage of kelder, maakt het ook gemakkelijker om ze droog te houden en voorkomt dat ze vochtig worden als ze buiten in een onoverdekte bak worden bewaard.

Opslag in containers en bakken

Houtpellets zijn vrij klein, dus ze opslaan kan met weinig extra ruimte. U wilt ze droog en schoon houden, dus u kunt ze het beste in afzonderlijke zakken of bakken bewaren. Als u niet genoeg ruimte hebt voor losse zakken, probeer de houtpellets dan te bewaren in goed afgesloten plastic containers met zo min mogelijk lucht erin. Zo voorkomt u dat de pellets vochtig worden als ze buiten in een onoverdekte bak worden bewaard.

Denk ook aan je waterhuishouding. Als je houtpellets gebruikt voor het verwarmen van je jacuzzi of zwembad is je watermanagement ook belangrijk. Garden Center Wemmel verkoopt ook kwalitatieve hydrofoorpompen.

You might also enjoy: