Iedereen houdt van barbecues – het is een geweldige manier om vrienden en familie samen te brengen. En omdat de zomer de perfecte tijd is voor al fresco-entertainment, geeft het u ook de perfecte gelegenheid om een nieuw speeltje aan uw huis toe te voegen dat ook dienst doet als buitenmeubilair. Als u nog nooit eerder een houtskoolbarbecue hebt gehad, lijkt de aankoop van uw eerste misschien een uitdaging. Maar ze verschillen niet zoveel van andere soorten grills. Het belangrijkste verschil is de manier waarop ze hun kookoppervlak verhitten en hoe dat de smaak beïnvloedt. Laten we eens kijken welke overwegingen u moet maken bij het kopen van uw eerste Weber houtskool BBQ.

Wat is een Weber houtskool BBQ?

Een houtskoolgrill is een kooktoestel dat brandende houtskool gebruikt als warmtebron. Het meest voorkomende type houtskoolgrill is een ketelvormige grill. Ze hebben een ronde komvormige grill die de brandende houtskool vasthoudt. De meeste zijn ontworpen om op de grond of op een standaard te staan, los van de grond, en hebben een deksel om de warmte binnen te houden en de rook buiten. Sommige modellen hebben een deksel om de warmte binnen te houden en de regen buiten te houden. Weber is een van de bekendste merken houtskoolbarbecues, en bestaat al sinds 1951. Het bedrijf is gevestigd in Illinois en staat bekend om hoogwaardige kookapparatuur. Weber houtskoolbarbecues worden vaak aangeduid als ketelbarbecues vanwege hun ketelvormige ontwerp. Ketel ontwerpen zijn de meest voorkomende vorm van houtskool barbecue en zijn een populaire optie voor beginnende en ervaren grillers zowel als gevolg van hun veelzijdigheid, gebruiksgemak, en betaalbaarheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van een eenpersoons grill tot een grote barbecue voor een hele familie.

Hoe werkt het?

Zoals we allemaal weten, gebruiken gasgrills een brander om het kookoppervlak te verhitten. Houtskoolgrills gebruiken hetzelfde concept van vuur, maar dan met houtskoolbriketten. De brandende briketten zijn de warmtebron, en zij zijn het die het kookoppervlak heet krijgen. De temperatuur van de grill wordt bepaald door hoe lang u de briketten laat branden. Het aantal benodigde briketten hangt af van de grootte van uw grill. De meeste grills hebben een algemeen aantal briketten dat ze aanbevelen op basis van de grootte van de grill. U moet ervoor zorgen dat u genoeg briketten hebt voor minstens een uur of langer. Als u een houtskoolgrill gebruikt, moet u de briketten van tevoren klaarleggen. Ze moeten gelijkmatig over een plaat worden verspreid. Als u een gasgrill heeft, zitten de briketten in een bak die naast de brander staat. U moet de briketten afgedekt houden met een vochtige doek tot u klaar bent om ze te gebruiken, zodat ze niet uitdrogen. Zodra u klaar bent om te grillen, giet u de briketten in een houtskoolschoorsteenstarter. De schoorsteenstarter zorgt ervoor dat de briketten snel en gelijkmatig opwarmen, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn in uw grill.

Dingen om te overwegen bij het kopen van uw eerste Weber houtskool BBQ

– Type grill – Als u niet bekend bent met houtskoolbarbecues, kan het kiezen van het juiste model overweldigend lijken. Maar er zijn eigenlijk maar een paar dingen waar u rekening mee moet houden. – Voor hoeveel mensen kookt u meestal? – Als u alleen voor uzelf kookt, kunt u volstaan met een kleinere barbecue. Maar als u (of uw gasten) honger hebben, zijn er modellen die comfortabel plaats bieden aan 12 personen. – Welk type kookoppervlak verkiest u? – Houtskoolbarbecues bieden verschillende kookoppervlakken. – Hoeveel grillruimte heb je nodig? – Naast het aantal personen waarvoor je moet koken, moet je ook rekening houden met de hoeveelheid kookruimte die je nodig hebt. – Welk type brandstof heeft uw voorkeur? – Een ander ding om te overwegen is welk type brandstof u verkiest. Veel houtskoolgrills kunnen worden gebruikt met verschillende soorten brandstof. – Hoeveel bent u bereid uit te geven? – Last but not least moet je jezelf afvragen hoeveel je bereid bent uit te geven. Houtskoolbarbecues variëren in prijs, dus er is er een voor elk budget.

Waar koop je je eerste Weber houtskool BBQ?

Als je eenmaal weet wat je zoekt, is de volgende stap het vinden van de perfecte houtskoolbarbecue voor jou. Je kunt het duurste model kopen, maar als je niet weet hoe je het goed moet gebruiken of onderhouden, kan het geldverspilling worden. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kopen van je eerste Weber gas BBQ. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat het model dat u kiest de juiste grootte heeft voor uw behoeften en dat het alle functies bevat die u wilt. Ten tweede moet u een verkoper vinden die een goede garantie biedt en een goede reputatie heeft op het gebied van service na verkoop. En ten derde moet u de grill zorgvuldig inspecteren op gebreken voordat u de winkel verlaat.

Slotwoorden

Er gaat niets boven grillen op een warme zomerdag. Dit seizoen is perfect om over te schakelen op grillen op houtskool. Maar voordat u gaat barbecueën, moet u ervoor zorgen dat uw grill klaar is. Houd deze dingen in gedachten bij het kopen van uw eerste Weber houtskool BBQ en u bent er zeker van dat u deze zomer een geweldige tijd buiten kunt grillen.

You might also enjoy: