Er zijn verschillende belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van tuinplanten. Sommige zijn giftig, andere zijn onderhoudsarm en trekken insecten aan. De USDA Hardiness-schaal is een handige gids bij het kiezen van een nieuwe plant voor uw tuin. Kies een plant met een lage onderhoudsbehoefte om het aantrekken van ongedierte te voorkomen. Over het algemeen zijn dit soort planten gemakkelijker te kweken en hebben ze minder plagen en ziekten. Meer informatie over tuinplanten vind je hier.
Insectenaantrekkende planten

Afgezien van het aantrekken van nuttige insecten naar uw tuin, zullen veel nuttige insecten u ook helpen om uw plaagproblemen te beheersen. Lieveheersbeestjes zijn bijvoorbeeld goed voor je tuin omdat ze bladluizen eten. Ze helpen ook om de hoeveelheid pesticiden die u moet toepassen te verminderen. Lieveheersbeestjes helpen ook om de hoeveelheid afval die door uw tuin wordt geproduceerd te verminderen. Je kunt ze naar je tuin lokken door een plant te planten die ze graag bezoeken.

Je kunt ook inheemse eenjarigen planten om nuttige insecten aan te trekken. Vooral die met bloemen die vroeg in het seizoen bloeien, zijn goede opties. Bijen en vlinderkolibries worden aangetrokken door lavendel. Lavendel is ook een populaire plant omdat het in de zomermaanden een goede bron van nectar is. Onthoud dat de meeste insecten voedselplanten vinden op geur. Lieveheersbeestjes zijn vooral nuttig, omdat ze helpen de populatie bladluizen die planten beschadigen, onder controle te houden.
Onderhoudsarme installaties

Er zijn verschillende soorten onderhoudsarme planten, maar één is vooral geschikt voor schaduwrijke plekken. Hortensia’s hebben prachtige roze en blauwe bloemen die op zure grond kunnen bloeien. Je kunt ze echter in potten in elke grond laten groeien, inclusief ericaceous. Ze tolereren slechte bodemgesteldheid en zijn extreem droogtetolerant. Deze plant tolereert verwaarlozing, maar vereist af en toe bemesting.

Andere onderhoudsarme tuinplanten zijn winterharde inboorlingen die goed groeien in uw regio. Deze planten hebben weinig onderhoud nodig en hoeven alleen af ​​en toe te worden schoongemaakt en water te geven tijdens droge perioden. Het zijn ook geweldige keuzes als je niet de ruimte hebt voor grote, klonterende planten. Als je echter weinig tijd hebt of niet van snoeien houdt, overweeg dan om inheemse planten voor je tuin te kiezen.
Makkelijk te kweken planten

Als tuinieren nieuw voor u is, kunt u beginnen met enkele gemakkelijk te kweken tuinplanten. Komkommers zijn een uitstekende keuze voor een kleine ruimte en ze zorgen voor een overvloedige oogst. Je kunt een kleine struik laten groeien om te beitsen, of een lange rij snijvariëteiten. Lees voor het planten de productetiketten en volg de instructies zorgvuldig. Sommige herbiciden, zoals GardenTech, bevatten richtlijnen voor intervallen vóór de oogst en toepassingsfrequentie. Deze producten zijn gemaakt door Gulfstream Home & Garden, Inc. en UltraGreen is een handelsmerk van Central Garden & Pet Company.

Wortelen zijn ook gemakkelijk te kweken. Ze kunnen zowel in de grond als in een container worden geplant. Ze geven de voorkeur aan koelere grond en kunnen vorst verdragen. Niet alle wortelen zijn oranje! Je kunt variëteiten vinden die variëren van paars tot wit. Sommige van deze variëteiten hebben een natuurlijke resistentie tegen plagen en ziekten. Koop voor het beste resultaat in het vroege voorjaar planten met blote wortel. Eenmaal gevestigd, zullen aardbeien jaar na jaar terugkeren. Ze zijn geweldig voor beginners.
Giftige planten

Je kunt jezelf vergiftigen met tuinplanten als je niet oppast. U kunt leren hoe u giftige planten kunt identificeren aan de hand van hun identificerende symptomen. Zo bevat de yuccaplant een stof die zeer giftig is. De bestanddelen zijn hartglycosiden zoals digoxine, digitoxine en digitalis. Hoewel deze verbindingen in medische omgevingen worden gebruikt, zijn hogere doses dodelijk voor de mens. Als u de scheuten van de plant binnenkrijgt, kunt u symptomen krijgen zoals misselijkheid, braken, diarree, spierspasmen en trillingen.

Vooral de giftige delen van rododendron en lelietje-van-dalen zijn gevaarlijk voor de mens. Het innemen van de bloembladen van een lelietje-van-dalen kan stuiptrekkingen en zelfs coma veroorzaken. Het cyanogene glycoside in hortensia kan ernstige hartproblemen veroorzaken en de bladeren van vingerhoedskruid zijn giftig. Dieren die vingerhoedskruidbladeren eten, hebben extreme hartproblemen en kunnen sterven als ze worden ingeslikt.

You might also enjoy: