Als je een opvallende plant voor je tuin wilt, moet je blauweregen proberen. Deze blauweregen heeft schitterende paarse bloemen en kan erg ver van de hoofdplant groeien. U moet echter voorzichtig zijn bij het kiezen van deze tuinplant, omdat deze honderden jaren kan leven. Hoewel blauweregen een opzichtige plant is, kan het ook erg stuifmeel produceren, waardoor mensen met allergieën ellendig kunnen worden. Om die reden is blauweregen het meest geschikt voor tuinen met minimaal zonlicht.
vetplanten

Vetplanten zijn prachtige tuinplanten die wat extra verzorging nodig hebben. Ze hebben een goede drainagemix nodig, maar ze groeien ook goed in een rotstuin. Een goede mix moet organisch materiaal bevatten, plus enkele grove drainagematerialen zoals zand, puimsteen, perliet of klein grind. Verpletterd graniet is een andere optie. In een rotstuin zijn vetplanten vaak de beste keuze, omdat het hen de perfecte balans tussen zuurgraad en alkaliteit geeft.

Bij het plannen van een sappige tuin, moet u beginnen met het kiezen van de juiste locatie ervoor. Terwijl sommige vetplanten het goed doen in de schaduw, hebben andere gefilterd of direct zonlicht nodig. Kies een plek die een paar uur directe zon per dag krijgt. Ondanks dat vetplanten indirect licht nodig hebben, zijn sommige soorten gevoelig voor direct zonlicht, waardoor ze in de zomermaanden schaduw nodig hebben. U kunt uw vetplanten ook op veel verschillende oppervlakken plaatsen, zoals muren, vensterbanken en patio’s.
Hosta’s

Hosta’s toevoegen aan je tuin is niet zo moeilijk. Ze houden van halfschaduw en gedijen goed in vochtige, rijke grond. Hosta’s hebben ongeveer een centimeter bovengrond nodig om te gedijen. Eenmaal gevestigd, zullen ze voor zichzelf zorgen. Geef ze de eerste jaren regelmatig water. Gebruik vervolgens één keer per maand een meststof met langzame afgifte. Wanneer de eerste bloei vervaagt, maakt u de planten dood om verdere groei aan te moedigen.

De variëteit aan hostabladeren is uitgebreid. Ze variëren in kleur van zilverblauw tot briljant geel tot bijna zwart. Deze bladeren voegen ook een mooi accent toe aan een tuinontwerp wanneer ze worden geaccentueerd met andere planten. Dit geldt vooral bij het planten van hosta’s in containers. Om de beste resultaten te krijgen, moet u ze een paar maanden voor de winterrustperiode bemesten. Hosta’s zijn winterhard van zone drie tot negen.
varens

Het gebruik van varens als tuinplant bestaat al eeuwen, om verschillende redenen. De belangrijkste van deze redenen is dat ze in verschillende klimaten en bodems kunnen groeien. Hun afkomst is grotendeels noordelijk, waardoor ze bijzonder winterhard en duurzaam zijn. Bovendien kunnen ze in schaduwrijke omstandigheden groeien. Als je varens in je tuin wilt kweken, volgen hier enkele tips om aan de slag te gaan.

Varens zijn een uitstekende keuze voor iedereen die schoonheid aan hun tuinen wil toevoegen. Ze zijn verbazingwekkend divers, met meer dan achthonderd soorten die inheems zijn in Australië. In feite zijn er wereldwijd een paar duizend soorten varens. Velen van hen zijn endemisch in Australië en varens zijn te vinden in zowel gematigde als tropische streken. Varens worden ook beschouwd als uitstekende planten voor beginners en mensen met beperkte ruimte. Varens zijn geweldige keuzes voor tuinders omdat ze kunnen worden gebruikt in pot of als exemplaren.

You might also enjoy: