Bij het winkelen voor tuinmeubilair is metaal meestal het meest duurzame materiaal. Het is meestal licht van gewicht en kan uitgebreidere ontwerpen en dunnere frames bevatten. Er hoeven geen bevestigingsmiddelen aan het meubel te worden bevestigd, waardoor het licht van gewicht is maar gevoelig voor roest. Misschien wilt u de duurzaamheid van metalen meubelen controleren voordat u ze aanschaft. In dit artikel worden de voor- en nadelen van metaal uitgelegd. Het is het sterkste type materiaal voor tuinmeubilair, maar het kan duur en roestgevoelig zijn.
rotan

Als je een stijlvolle maar betaalbare touch aan je tuin wilt geven, overweeg dan rotan tuinmeubelen. De natuurlijke materialen en de flexibiliteit om te combineren met andere designelementen maken het een veelzijdige keuze voor je tuin. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, zijn er veel manieren om rotan in uw ontwerpschema op te nemen. De volgende zijn enkele van de meest populaire stijlen en materialen van rotan tuinmeubelen. En onthoud, rotan is geen bamboe, dus je bent niet beperkt tot de traditionele look.
Hout

Om de levensduur van uw houten tuinmeubelen te verlengen, dient u enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u de meubels in de nerf van het hout wast. Vermijd het gebruik van zonnebrandcrème, omdat dit het hout kan beschadigen. Weefsets van goede kwaliteit zijn bestand tegen zonnebrand. Om het risico op barsten en rotten te verminderen, moet u ervoor zorgen dat uw terrasmeubilair zodanig wordt geplaatst dat er geen water op de poten komt te staan. U kunt het meubel ook kantelen om te voorkomen dat er water ophoopt.
Hars

Als u van plan bent om tijd in uw tuin door te brengen, kunt u overwegen om tuinmeubelen van hars te kopen. In tegenstelling tot hout of rotan is hars waterdicht, wat betekent dat water van het oppervlak glijdt en het niet doet rotten. Andere houtsoorten en rotanmeubels zijn vatbaar voor schimmel en meeldauw, dus hars kiezen is een betere optie. Het kiezen van de juiste tuinmeubelen heeft alles te maken met persoonlijke voorkeur, het weer, milieuvriendelijkheid en betaalbaarheid. Ook kunnen meubelen van kunsthars lang meegaan als je de juiste materialen kiest.
Staal

Ben je op zoek naar goedkope tuinmeubelen, denk dan eens aan staal. In tegenstelling tot hout is staal zowel vuurvast als waterdicht. Dit materiaal is ook extreem sterk en duurzaam. Sommige stalen tuinmeubelen zijn zelfs gesatineerd, waardoor ze een natuurlijker metalen uiterlijk krijgen. Staal kan echter krassen en schade aan houten terrasdelen veroorzaken, dus het is de moeite waard om te controleren op roest voordat u het koopt. Roest kan ook een probleem zijn bij gewoon staal, dus u wilt een beschermende coating gebruiken om het probleem te voorkomen. Roestvrij staal is roestvrij, maar het is iets duurder.
Geüpcycled

Upcycled tuinmeubelen zijn een geweldige manier om uw tuin een nieuw leven te geven zonder de bank te verslaan. Door oude spullen te recyclen, kan het huishoudelijk afval zelfs met 280 miljoen ton per jaar worden verminderd. Ook olievaten voor plantenbakken en hangers kunt u hergebruiken. Andere handige items om te upcyclen zijn oude wasmachinetrommels, die ook kunnen dienen als plantenpotten of vuurplaats. Veel van deze artikelen zijn online verkrijgbaar voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.
Ikea

Als je op zoek bent naar nieuwe buitenmeubels, dan is IKEA de beste keuze. Met een grote selectie stoelen en tafels vindt u zeker de perfecte set die bij uw budget en buitenruimte past. Van comfortabele hoekbanken tot klapstoelen tot houten meubels om buiten te eten, IKEA heeft het allemaal. De website van het bedrijf biedt een complete lijst van hun tuinmeubellijn, evenals tips over welke items goed bij elkaar passen.

You might also enjoy: