Er zijn verschillende dingen die u moet weten bij het plannen van uw tuin. In dit artikel gaan we in op planten, bodemsamenstelling, ontwerp en onderhoud. Een tuin moet een veilige plek zijn voor kinderen om te spelen en te leren. Tuinieren is niet alleen gezond, maar helpt kinderen ook om meer te weten te komen over wetenschap, de natuur en het belang van goede voeding. Kinderen kunnen deelnemen aan alle aspecten van tuinieren, inclusief planten en wieden. Zorg ervoor dat uw tuin goed geventileerd is en vrij is van gevaren.
Planten

Als je een fervent tuinier bent, heb je waarschijnlijk gehoord van verschillende planten die in harmonie kunnen samenleven. Eenjarigen en vaste planten zijn twee verschillende soorten planten. Eenjarigen moeten elk seizoen opnieuw worden geplant, terwijl vaste planten dat niet doen. Vaste planten vormen prachtige tuinperken en combineren goed met eenjarigen, bollen en bakken. Ze worden vaak elk jaar groter en kunnen worden onderverdeeld in afzonderlijke secties voor extra seizoensplanten.
Bodemsamenstelling

Goede grond voor uw tuin moet bestaan ​​uit een uitgebalanceerde mix van deeltjes en lege ruimte. Dit is hoe de natuur goede grond bouwt, en veel tuinders keren zich af van diepe grondbewerkingen en laten het ondergrondse ecosysteem van de natuur zijn eigen structuur vormen. Een ander belangrijk aspect van bodem is de pH, ofwel de zuurgraad/alkaliteit. Terwijl sommige planten gedijen op zure grond, hebben andere een alkaliteit nodig.
Ontwerp

Een goed ontworpen tuin bevat veel componenten, zoals bomen, hagen, beplanting, sculpturale kenmerken, meubels en gebouwde vormen. De plaatsing van deze elementen draagt ​​bij aan een harmonieus evenwicht tussen deze elementen, waardoor een gevoel van beslotenheid ontstaat of het uitzicht wordt afgeschermd. De elementen dragen ook bij aan het creëren van een gevoel van ruimte en balans, zoals open lucht en schaduwrijke gebieden. Hier zijn enkele eenvoudige en effectieve principes voor tuinontwerp. Verwerk ze in uw ontwerp:
Onderhoud

Het onderhouden van een tuin is een belangrijk onderdeel van tuinieren. Afhankelijk van het type tuin komen er verschillende werkzaamheden bij kijken. Winter omvat snoeien, lente en zomer betekent planten, en de herfst is een goede tijd voor het harken en verwijderen van verbruikte groenteplanten. Ongeacht de grootte van uw tuin zijn er verschillende taken die u kunt uitbesteden aan een expert. Als u niet de tijd heeft om al deze taken zelf uit te voeren, kan het inhuren van een professional om voor hen te zorgen u helpen de klus sneller en efficiënter te klaren.
artistieke elementen

De principes van ontwerp vormen de basis van elk goed landschap en omvatten essentiële elementen als kleur, vorm en schaal. Gebruik deze principes om planten en objecten met elkaar te verweven om visuele interesse te creëren en emotie op te roepen. Warme kleuren trekken de aandacht en laten objecten groter lijken, terwijl koele kleuren objecten kleiner doen lijken. Warme kleuren contrasteren met koele kleuren, en contrasterende warme en koele tinten zullen tegenstrijdige effecten creëren. Het toevoegen van een kleurelement aan uw landschap kan uw hele tuin een samenhangend gevoel geven.
gemeenschappelijke tuinen

Het organiseren van een gemeenschapstuin is een geweldige manier om een ​​gemeenschap te betrekken bij haar toekomst. Gewoonlijk kiezen gemeenschapstuinen commissieleiders uit hun leden, hoewel sommige worden beheerd door personen die door het management zijn aangesteld. Anderen worden gerund door non-profitorganisaties, waaronder verenigingen voor gemeenschapstuinieren, kerken en andere landeigenaren. Weer andere worden beheerd door stadsparken of scholen. Het is belangrijk om de structuur van de organisatie te begrijpen en de grootte en reikwijdte van de tuin te bepalen voordat de tuin wordt opgezet.

You might also enjoy: