Bij het kopen van tuinmeubelen zijn er een paar factoren waar u rekening mee moet houden. Zo moet je rekening houden met het materiaal waarvan je het meubel wilt maken. De materialen die u moet vermijden, zijn onder meer synthetisch rotan, plastic en hardhout. Hier zijn een paar voorbeelden van de soorten materiaal die beschikbaar zijn. Lees verder om meer te weten te komen over deze materialen en welke het beste bij uw behoeften passen. Je kunt ook een combinatie van beide materialen gebruiken.
Natuurlijk vlechtwerk

Het bezit van Natural rieten tuinmeubelen heeft veel voordelen, maar het eerste dat u moet weten, is dat het gemakkelijk vuil kan worden. Hoewel dit type meubel bestand is tegen slecht weer, is het gevoelig voor stof en vuil. Regelmatig afstoffen en afnemen met een vochtige doek zorgt ervoor dat uw rieten buitenmeubels er zo lang mogelijk goed uitzien. Het helpt ook voorkomen dat er stof op het oppervlak blijft plakken wanneer het in contact komt met vocht.

Natuurlijk wicker is duurzaam en gaat lang mee, maar heeft een beperkte levensduur bij gebruik buitenshuis. Door de zon, het water en de lucht kan het materiaal gaan rotten en uitrafelen, of zelfs verkleuren. Het is ook vatbaar voor insectenplagen en schimmelgroei. Het is een goed idee om uw investering te beschermen tegen rot en meeldauw door regelmatig een beschermende coating aan te brengen. Als u op zoek bent naar iets duurzamers, overweeg dan om synthetisch riet te kopen.
Synthetisch rotan

Als u uw tuin wilt inrichten met de meest milieuvriendelijke meubels, hoeft u niet verder te zoeken dan de variant van synthetisch rotan. Deze producten zijn gemaakt van Polyrattan, een synthetische kunststofvezel op basis van natuurlijk rotan. De voordelen ten opzichte van echt rotan zijn onder meer een lage impact op het milieu en de bescherming die het biedt tegen UV-stralen en weersinvloeden. Zijn schoonheid en duurzaamheid is ongeëvenaard.

Kussens voor kwalitatief goede kunststof rotan tuinmeubelen zijn waterdicht, UV-beschermd en vlamvertragend. Hoewel deze kussens in de winter moeten worden opgeborgen, drogen ze uit na een lichte regenbui. Bij hevige regenval kan het binnenschuim echter verzadigd raken, waardoor er een muffe geur ontstaat. Om dit te voorkomen, moet u kussens kopen die zijn gemaakt van een materiaal dat bestand is tegen vlekken en schimmels.
Hardhout

Hardhout voor tuinmeubelen is over het algemeen de meest duurzame houtsoort voor buitenmeubels, maar dit is niet altijd het geval. In tegenstelling tot zachthout, dat gemakkelijk kan verkleuren of rotten, is hardhout van nature resistent tegen deze problemen. U moet ook zachthouten meubelen in de winter binnen houden om blootstelling aan vocht te voorkomen. Wil je de levensduur van je houten tuinmeubelen verlengen, overweeg dan om te investeren in een hoogwaardig teakhouten stel.

Hennep kan bijvoorbeeld worden verwerkt tot kleine tafels en krukjes. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de gehouwen bossen veilig zijn en niet gevaarlijk zijn voor mensen om te hanteren. Takjes en takken kunnen ook omgevormd worden tot tuinmeubelen. Als u een grote achtertuin of een grote familiecamping heeft, moet u meubels kopen die plaats bieden aan veel mensen. In de volgende lijst ziet u hoe u het juiste hout voor uw tuinmeubelen kiest.
Plastic

Als je merkt dat je kunststof tuinmeubelen beginnen te verbleken, is het misschien tijd om het materiaal opnieuw te spuiten. Zonlicht zal het plastic snel doen vervagen en het kan ook kalkachtige vlekken krijgen. Om vervaagde plastic tuinmeubelen te herstellen, kunt u een heteluchtpistool gebruiken om het stuk te verwarmen. Maak om te beginnen de meubels schoon met water en zeep en spoel ze daarna goed af met een tuinslang. Als je geen heteluchtpistool hebt, kun je een oplossing van zuiveringszout en was gebruiken. Hiermee verwijdert u los vuil, maar pas op dat u gelakte delen of andere niet-plastic onderdelen niet beschadigt.

Overweeg om het te schilderen voor een nieuw uitziende plastic look. Hoewel het materiaal zeer duurzaam is, kunnen de kleuren van massief plastic meubelen na verloop van tijd vervagen, maar u kunt nog steeds geld besparen op verf door de kleur van het originele stuk te herstellen. Houd er echter rekening mee dat verf mogelijk niet aan plastic hecht als deze gedurende lange tijd aan sterk zonlicht is blootgesteld. Als je je plastic meubelen hebt geverfd, kan het een goed idee zijn om er autowas op aan te brengen voor een waterafstotende afwerking.

You might also enjoy: