Er zijn veel tuinplanten om uit te kiezen, maar hoe kies je de beste voor jouw tuin? Er zijn drie hoofdcategorieën tuinplanten: zonminnende planten, bloeiende planten en onderhoudsarme planten. Lees verder om de beste planten voor uw tuin te ontdekken. Maak dan uw keuze! Veel plezier met het verkennen van je nieuwe tuin! En vergeet niet dat elke plant zijn eigen persoonlijkheid heeft, dus zorg ervoor dat u de grote verscheidenheid aan beschikbare tuinplanten verkent.
Zonminnende planten

Als u wilt dat uw zomertuin net zo kleurrijk en weelderig is als de lente-tegenhanger, overweeg dan om warmteminnende tuinplanten toe te voegen. Dit zijn meestal vaste planten, maar je kunt ze ook als eenjarige planten in milde klimaten. Hier zijn enkele van onze favoriete zomerplanten om in uw tuin op te nemen. Een zonminnende tuin zorgt ervoor dat uw hele tuin er het hele seizoen weelderig en kleurrijk uitziet. En het zijn geweldige keuzes voor containertuinen, omdat ze niet veel water nodig hebben en droge grond kunnen verdragen.

Bij het kiezen van uw zonovergoten tuinplanten moet u rekening houden met hun water- en lichtbehoefte. Hoewel veel planten het goed doen in de volle zon, hebben sommige planten veel water nodig om te gedijen. Overweeg om paprika, tomaten en basilicum in de volle zon te laten groeien. Dwergvariëteiten van deze planten zijn ook geschikt voor tuinen in de volle zon. Of u nu op zoek bent naar bloemen voor uw tuin, u wilt vooruit plannen voor hun waterbehoeften.
Bloeiende planten

Bloeiende planten hebben een specifieke levenscyclus. Ze beginnen als zaden, die een harde buitenschil hebben. Ze hebben zuurstof, water en aarde nodig om te ontkiemen. Zodra ze ontkiemen, produceren bloeiende planten kleine wortels, stengels en bloemen. Deze bloemen zijn aantrekkelijk voor het oog en trekken bestuivers aan. Deze planten hebben ook opvallende bloeipatronen. Om je tuin er het hele jaar mooi uit te laten zien, kun je overwegen om een ​​verscheidenheid aan bloeiende planten toe te voegen.

Lelies zijn een fantastische toevoeging aan elke tuin. Ze staan ​​prachtig in een groep en passen goed bij bodembedekkers en siergrassen. Als u op zoek bent naar een gedurfd brandpunt, zijn lelies een uitstekende aanvulling. Lelies zijn ook prachtig in combinatie met andere bloemen, zoals clematis. Ze vormen ook een prachtig middelpunt en voegen een beetje nieuwigheid toe aan uw buitenruimte.
Onderhoudsarme installaties

Er zijn veel soorten onderhoudsarme tuinplanten. De meeste van deze soorten zijn gemakkelijk te kweken, hebben weinig verzorging nodig en bieden een uitstekende bodembedekker. Sommige van de onderhoudsarme planten hebben slechts af en toe een voeding of aanvulling van organisch materiaal nodig. Enkele voorbeelden van onderhoudsarme planten zijn grassen en cyclamen. Hieronder vindt u enkele tips voor het selecteren van de beste onderhoudsarme planten voor uw tuin.

Zonnebloemen zijn onderhoudsarme planten die inheems zijn in Noord-Amerika. Zonnebloemen zijn gemakkelijk te kweken en trekken inheemse zonnebloembijen aan, die andere planten bestuiven. Zonnebloemen zijn niet giftig voor mensen en kunnen een windscherm of heg zijn voor uw tuin. Hoge zonnebloemen kunnen ook dienen als natuurlijke vogelvoeders. Sommige tuinplanten zijn droogtetolerant, maar je kunt nog steeds planten met vergelijkbare kenmerken kiezen.

You might also enjoy: