Een tuin is een belangrijk kenmerk van elke openbare ruimte. Een openbare tuin kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Het kan een botanische tuin zijn, waar planten worden gekweekt voor wetenschappelijke studie en plezier, of het kan een dierentuin zijn, waar levende dieren worden gehouden voor het publiek. Sommige tuinen worden gebruikt door onderwijsinstellingen, zoals kleuterscholen. Het hebben van een tuin in de buurt is een geweldige manier om de kinderen op de kleuterschool te inspireren. Ongeacht het doel van de tuin, het is belangrijk dat alle kinderen er toegang toe hebben.
Permacultuur technieken

Of je nu groenten of bloemen kweekt, de principes van permacultuur helpen je om een ​​duurzame en productieve tuin te creëren. Om te beginnen is composteren een essentieel onderdeel van biologisch tuinieren en worden voedingsstoffen uit organisch afval hergebruikt. Het verbetert niet alleen de bodem, maar het bespaart ook geld omdat u geen commerciële meststof hoeft aan te schaffen. Een manier om te composteren is via een proces dat bekend staat als lasagnecompostering.
Permacultuur

Er zijn veel voordelen aan het toepassen van permacultuur in tuinen. Deze methode is gericht op het creëren van zelfregulerende systemen om de arbeidsintensiteit te verminderen en het landbouwinkomen te diversifiëren. In vergelijking met monoculturen leveren permacultuursystemen meer producten op, maar wel op een kleiner gebied. Elk product moet een lokale markt hebben. Hierdoor kost het proces minder tijd. Het zal echter een stuk duurder zijn dan monocultuurlandbouw.
Permacultuur ontwerp

Permacultuur tuinontwerp begint met zorgvuldige observatie. Observatie omvat het nemen van kennis van het lokale klimaat en de bodemsamenstelling, waterbeweging door de site, heersende winden en geleend landschap buiten de eigendomslijn. Zorgvuldige observatie helpt om het best mogelijke tuinontwerp te ontwikkelen. Vervolgens kunt u kiezen welke planten u wilt planten en waar ze moeten komen. Uiteindelijk zal de tuin zelfvoorzienend zijn. Om het meeste uit uw permacultuurtuin te halen, is het belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over de kenmerken van uw site.
openbare tuinen

De openbare tuinen, ook bekend als Bagh-e-Aam, is een park uit 1846 gebouwd door de Nizam van Hyderabad. Het is het oudste park in Hyderabad en is een populaire plek voor sightseeing en picknicken. De openbare tuinen zijn niet alleen een historisch monument, maar bieden ook prachtige bloembedden, een waterval en een verscheidenheid aan andere attracties. De Public Gardens is niet alleen een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de zon, maar ook de thuisbasis van vele bloeiende bedrijven.
Permacultuur onderwijs

Het ontwikkelen van een eetbaar landschap vereist kennis en vaardigheid, maar het integreren van permacultuurprincipes in tuinen kan dit mogelijk maken. Deze cursus wordt geleid door de internationaal bekende permacultuurontwerper en -opvoeder, Patricia McLaughlin, die de droom leeft in Zuid-Amerika en Oostenrijk. Ze deelt haar kennis over permacultuurontwerp met anderen door haar werk als hoofdinstructeur voor het International Permaculture Education Center. Deze cursus is bedoeld om iedereen de vaardigheden en kennis bij te brengen om met succes voedsel te verbouwen, te produceren en te verkopen.

You might also enjoy: