De groeiende belangstelling voor tuinieren begon in westerse landen na de Tweede Wereldoorlog. Behalve dat het een geweldige manier is om je sociale omgeving uit te breiden, is tuinieren ook gezond en een geweldige activiteit voor kinderen. Het verkleint de kans op osteoporose en is goed voor je gezondheid! Hier zijn enkele voordelen van tuinieren voor kinderen:
Groeiende belangstelling voor tuinieren begon in westerse landen na de Tweede Wereldoorlog

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog kreeg de groeiende belangstelling voor tuinieren een hernieuwde glans. De regering startte de oorlogstuinbeweging, die tot doel had mensen de kans te geven hun eigen producten en groenten te verbouwen. De oorlogstuinbeweging was wijdverbreid, gevoed door mond-tot-mondreclame en moedigde deelname van amateurtuiniers aan. De groeiende belangstelling voor tuinieren verspreidde zich over het hele land en tuincentra en tuinbouwtoeleveranciers explodeerden. Als gevolg daarvan begonnen tuinieren-gerelateerde boeken en radioprogramma’s een toegewijde aanhang te krijgen.
Het is een geweldige manier om je sociale kring uit te breiden

Als het op socialiseren aankomt, kan het hebben van een huisdier je helpen om je vriendenkring te vergroten. Volgens een onderzoek van de University of Western Australia uit 2015 hebben mensen met huisdieren de neiging om zichzelf voor te stellen aan vreemden. En de voordelen stoppen niet bij honden. Je kunt vrienden en familie krijgen door vrijwilligerswerk te doen voor een doel dat anderen ten goede komt. Je zult niet alleen je sociale kring verbreden, je zult ook mentaal profiteren van goed doen. Vrijwilligerswerk geeft je ook een doel en betekenis.
Het helpt osteoporose te verminderen

Een tuin kan een prachtige bron van beweging zijn, maar tuinieren kan ook gevaarlijk zijn. Mensen met osteoporose moeten 2,5 uur per week sporten om hun risico op osteoporose te verkleinen. Tuinieren verhoogt je ademhaling en hartslag, versterkt je spieren en verbrandt 150 calorieën per uur. Als u tuiniert, moet u er echter voor zorgen dat u niet te veel voorover buigt of draait. Het wordt ook aanbevolen om een ​​hoed met een brede rand te dragen en zonnebrandcrème met SPF 15 of hoger aan te brengen.
Het is een gezonde activiteit voor kinderen

Tuinieren is om verschillende redenen een gezonde activiteit voor kinderen. Ten eerste stelt het kinderen bloot aan een breed scala aan verse groenten en fruit. Dit helpt kinderen om avontuurlijkere eters te worden, omdat ze verschillende soorten voedsel zullen proberen die hen niet altijd bekend zijn. Bovendien zullen kinderen een gevoel van voldoening krijgen als ze hun eigen producten plukken, waardoor ze meer geneigd zijn om nieuwe voedingsmiddelen te proberen. Daarnaast is tuinieren ook een prima manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van wetenschap en natuur.
Het verbetert de testscores

Het aanleggen van een schooltuin is een bewezen onderwijspraktijk. Onderzoek toont aan dat studenten die tijd in de tuin doorbrengen, meer kans hebben om het goed te doen op gestandaardiseerde tests, en deze verbeteringen vertalen zich in hogere testscores. Studenten van REAL School Gardens, die schooltuinen aanleggen en onderhouden in gemeenschappen met lage inkomens, verbeteren hun scores met 12 tot 15 procent. Naast de voordelen voor persoonlijke groei, kunnen studenten ook een verandering van omgeving ervaren.

You might also enjoy: